Barnehageåret starter med planleggingsdager mandag 12.08 og tirsdag 13.08. Første åpningsdag i det nye barnehageåret er onsdag 14.08.
Barnehagens åpningstid er 06.45-16.30.
Alle barn skal ha tre uker sammenhengende ferie inkludert de 2 ukene barnehagen er stengt.
Barnehagens kjernetid er fra 09.00-14.15.
Dagsrytme på små- og storbarnsavdelingen
- 06.45 barnehagen åpner
- Matpakkefrokost for morgenfugler.
- 08.00 – 11.00 Samling, språkgrupper/tilrettelagte aktivitet/frilek
- Matpakkemåltid: 08.45 (småbarn), 09.30 (storbarn)
- 10.00/11.00 Utelek. språkgrupper/tilrettelagte aktivitet/frilek
- Vi har fruktmåltid i utetiden.
- 13.15–14.00 Matpakkemåltid
- 14.00–14.30 Hvilestund / rolig aktivitet.
- 14.30 Språkgrupper/tilrettelagte aktivitet/frilek.
- 16.30 Barnehagen stenger
Arrangement gjennom barnehageåret
Nissefest, karneval, barnehagedagen og luciadag. Barnehagen har nisseluer, luciaskjorter og lys. På karneval bruker vi ikke ansiktsdekkende masker eller lekevåpen.
Markeringer gjennom barnehageåret
Nasjonaldager, FN-dag, Samefolkets dag, morsmålsdagen, barnas fødselsdag, ulike høytider ut fra kulturell sammensetning i barnegruppa så som advent, jul, påske, Id.
Aktiviteter gjennom barnehageåret
Felles samlinger for småbarn og storbarn, trafikk-opplæring, språkgrupper, førskoleaktiviteter, turer i nærmiljøet med mer.
Periodeplaner
Hver måned sendes månedplaner ut på visma-appen. Basenes månedplaner tar utgangspunkt i barnehagens pedagogiske plan og årsplan. Her beskrives tema, mål og arbeidsmetoder for kommende måned, og evaluering av foregående periode.
Bruk vismaappen
Vi bruker en mobilapp til beskjeder, meldinger og lignende., så last ned Visma-appen. Du som forelder/ foresatt kan også kommuniserer med barnehage via appen.
Last ned appen - Min barnehage
I tillegg utveksler vi «her-og-nå» -informasjon ved bringing og henting.
Periodeplaner
Hver måned sendes månedplaner ut på visma-appen. Basenes månedplaner tar utgangspunkt i barnehagens pedagogiske plan og årsplan. Her beskrives tema, mål og arbeidsmetoder for kommende måned, og evaluering av foregående periode.
Barna tar med matpakke til måltidene. Om barnet trenger matpakke til to eller tre måltider kommer an på oppholdstid. Se dagsrytmen. Hvis barnet kommer til barnehagen uten å ha spist frokost hjemme, gir foreldrene beskjed til personalet. Barna har tilbud om melk og vann til alle måltidene.
Midt på dagen serverer barnehagen knekkebrød og frukt. På småbarn har barna egen kopp med navn, mens på storbarn ønsker vi at de har med egen drikkeflaske.
Samarbeidet med hjemmet er avgjørende for barnets trivsel, trygghet og utvikling i barnehagen.
Tilvenning for nye barn
I løpet av første barnehagedag avtaler vi oppmøtetid for neste dag, og tidspunkt for oppstartsamtale med foreldrene. I oppstartsamtalen utveksler vi viktig informasjon og blir bedre kjent. Sammen blir vi enige om videre tilvenning i barnehagen. Hvert barn skal få den tiden og støtten det trenger for å bli trygg i barnehagen, tilvenningen tilpasses det enkelte barns behov i samarbeid med foreldrene.
Foreldresamtaler
Foreldresamtaler gjennomføres to ganger pr år; høst og vår. Stikkord for innholdet i samtalen er barnets trivsel og trygghet, lek, samspill med barn og voksne, motorikk og kroppsbeherskelse, språk og konsentrasjon. Fokus er: Hvordan kan vi sammen bidra til at barnet har det best mulig og får en best mulig utvikling.
I barnehagen er barna ute i all slags vær. Barn som er godt kledd i forhold til været får positive erfaringer med uteliv.
Våte/skitne klær henges i pose/bag på uteknaggene. Foreldrene tar klærne med hjem for vasking/tørking.
Skifteklær
Alle barna må ha skifteklær i barnehagen.
I kurven i ytter/innergarderoben legges:
- Truse/boxer/body
- Ullsokker/sokker/strømpebukse
- Undertrøye bomull/ull
- Genser
- Bukse
- Fleece-/ullgenser.
I yttergarderoben legges:
- Ull-longs/strømpebukse
- Ullsokker
- Ulltrøye/body
- Ullbukse og ullgenser (ev fleecegenser / fleecebukse)
- dress/regntøy.
Viktig å passe på at strikkene ved foten på dressen/regnbuksa er i orden, så buksebeinet ikke sklir opp under lek. - Skotøy som holder føttene varme og tørre.
- Votter, regnvotter, lue, hals, buff
Orden i garderoben
- Foreldrene har medansvar for orden i klærne, både i inner- og yttergarderoben.
- Foreldrene sørger for at barnet har nok skiftetøy, og uteklær/skotøy etter vær og årstid.
- Barnets plass i yttergarderoben tømmes av foreldrene hver fredag. Dette på grunn av renhold.
- Uteklær, skifteklær, skotøy og smokker må være merka med navn.
- På soldager smører foreldrene barna med solkrem før de kommer i barnehagen. Utover det smøres barna ved behov med barnehagens parfymefrie solkrem faktor 30.
- Foreldrene trenger ikke ta med bleier, stellesalve og eller sinksalve, for barnehagen dekker dette.
- Hvis barn har eksem, eller andre individuelle behov, må foreldre ta med egen salve til barnet.
Er du i tvil om at barnet ditt er frisk nok til å gå i barnehagen, rådfør deg med legen, helsestasjon eller barnehagen. Hvis barna har en barnesykdom er det viktig at de holdes hjemme til smittefaren er over. Avklar gjerne med lege eller helsesøster hvis dere er usikre på smittefaren.
Barnet skal være såpass frisk når det kommer til barnehagen at det kan delta på de aktiviteter som foregår. (Uteleik, gå på tur m.m.). Barn som ikke er så friske at de kan delta i leiken må holdes heime.
Hvis et barn blir sykt, får dårlig almenntilstand i løpet av barnehagedagen, tar vi kontakt med dere som foreldre/foresatt for å drøfte hva som er best for barnet. Det vises til veileder i smittevern.
Når må barn være hjemme fra barnehagen? - FHI - Informasjon til foreldre og barnehagepersonell.
Barna kommer til å sove duppen sin ute i «sovebua» med dyne eller pose hele året, så sant det er forsvarlig i forhold til temperaturen.
- Ulltøy, ullsokker og ei lett ull-lue er godt å sove i når det er kjøligere i været.
- Når barna sover, er det sovevakt til stede som ser til barna jevnlig.
- Vi ønsker at foreldrene har med vogn for soving som kan stå her.
- Barnehagen har vognseler.
- Sovetider for ditt barn vil bli registrert på Visma-appen.
Vi feirer barnas fødselsdag med å sette barnet i fokus. Når barnet kommer til barnehagen, vaier flagget utenfor avdelinga. I fødselsdagssamlinga blir det fødselsdagssang, krone og aktiviteter barnet selv er med og bestemmer.
Sommerfødselsdager feires så nær opp til riktig dato som mulig.
Invitasjoner til fødselsdagsselskap skal ikke deles ut i barnehagen.
Barn må gjerne ha med seg kosebamse eller annen kos for trygghet i barnehagen. Kommunikasjonsmiddel som smartklokker eller lignende skal ikke være med i barnehagen.
Ved bringing og henting skal det være kontakt mellom foreldre og personale, slik at begge parter er klar over hvem som har det formelle sikkerhetsansvaret for barnet.
- Barnehagen loggfører ankomst/henting.
- Foreldrene loggfører barnet fri/syk før kl. 10.00.
- Om barnet ikke kommer i barnehagen, vil personalet kontakter foreldrene.
Av sikkerhetsmessige hensyn skal porten alltid lukkes, uavhengig av om barn oppholder seg ute eller inne.
Ved parkering utenfor barnehagen må motoren slås av. Da ventilasjonsanlegget som er på samme side, tar med seg eksos inn i barnehagen. Framkomstmidler som sykler, sparkesykler, barnevogner, akebrett og annet som brukes mellom hjem og barnehage kan parkeres under tak ved sykkelstativ utenfor barnehagen.
Om vinteren kan gjerne barna ha med ski til barnehagen. Skiene tas med hjem hver dag eller settes utenfor inngangen på eget ansvar.