Lag og foreninger kjenner sine nærområder best, og kan som medarrangører i stolpejakten bidra til å formidle flotte turmål og spennende lokalhistorie. Nå ønsker Namsos kommune flere lag og foreninger velkommen til å være med.
Deltagere fra både Namsos kommune og andre steder i landet har de siste årene vært på jakt etter stolper i kommunen vår. I 2023 var det 2886 stolpejegere som til sammen hadde 78 810 unike stolpebesøk.
Hva ønsker ditt lag å vise fram?
Lagene kan selv tilpasse hvordan det er best for dem å delta. Det vil si hvor mange stolper laget ønsker å sette ut, alt fra 5 til 50, hvor de ønsker å plassere dem, hva de ønsker å formidle fra sitt lokalmiljø og så videre. Prosjektgruppa i kommunen kan bidra med erfaringer og innspill.
Aktiviteter og tidsplan for medarrangører
Tidsplan for hver sesong.
Oppstartsmøte: januar/februar
Frist for å sende inn informasjon om stolpeplasseringer: april.
Utlevering og utplassering av stolper: mai.
Innlevering av stolper: september/oktober.
På oppstartsmøtet vil endelige frister bli gitt.
Lundasjøen, Lund
Siw Storø
Stolpejakten er folkehelse i praksis
Fysisk aktivitet er viktig for å ta vare på og bedre den fysiske og psykiske helsa.
– Det kan være lettere å komme i gang med regelmessig fysisk aktivitet hvis man lager en avtale med noen, om for eksempel å gå på stolpejakt sammen. Aktiviteter sammen med andre gir også sosialt felleskap, sier prosjektkoordinator Gudrun Flatebø.
I en enkel spørreundersøkelse etter Stolpejakten 2022 svarte 58% at stolpejakt bidro til at de kom seg ut på tur. 88% svarte at stolpejakten bidro til at de besøkte på nye steder, mens 93%, svarte at informasjon om kulturminner og lokalhistorie bidro positivt til turopplevelsen.
Ønsker ditt lag eller forening å være medarrangør av Stolpejakten?
Påmeldingsskjema for lag og foreninger
Bli med på stolpejakt!