Namsos 2033 - hot or not?

4 Resultater

I dette kapitlet presenteres noen av løsningene fra elevene, skolevis.

Bangsund skole

På Bangsund skole var elevene opptatt av å løse FNs bærekraftsmål god helse, anstendig arbeid, økonomisk vekst, bærekraftige byer og samfunn, og ansvarlig forbruk og produksjon. De ønsket å skape flere plasser folk kan møtes i nærmiljøet, og de ønsket å gjøre noe med utfordringen med at alt for få barn kan svømme. Deres forslag var blant annet å gjenåpne gammelbutikken og gjøre den om til en møteplass med muligheter for gaming, brettspill og enkel servering. I tillegg foreslo de å åpne bassenget igjen, slik at alle ungene på Bangsund og i området rundt, kan få lære seg å svømme skikkelig.

Pappfigur som viser hvordan elever ønsker seg at et lokale for cafe og e-sport kan se ut - Klikk for stort bilde

Bjørkly skole

Elevene på Bjørkly skole var opptatt av å få til flere aktiviteter på Klinga og i Namsos. De var opptatt av at de som ikke har råd til eget utstyr, kan få lånt dette ved behov, a la BUA i Namsos.

Pappfigur som viser aktivitetspark - Klikk for stort bilde

Høknes barneskole

Elevene på Høknes Barneskole var opptatt av FN`s bærekraftsmål om å utrydde sult, påvirke god helse, bedre turområder, få det mer koselig i nærområdet, flere fritidstilbud, at Namsos skal bli et enda bedre sted å bo, og at barn og unge kommer seg ut og får litt frisk luft. De var opptatt av at vi kan få på plass tilbud i Namsos, som gjør til at vi ikke kjører til Åre eller Bjørgan. De ville ha et nytt gamlehjem, der de eldre får mer plass og flere muligheter og bedre uteområde. De ville også oppgradere Bråten og bygge et lekeland på samme sted. På sommeren kan slalåmbakken gjøres om til downhill, mente de. Likeså mente de at Øra badestrand/badeområde bør oppgraderes med flere tilbud og aktiviteter.

Pappfigur som viser hva elevene ønsker seg på Øra - Klikk for stort bilde

Jøa skole

Elevene på Jøa forslo å bygge søppelkasser som festes med magnet til veggen eller et eget hus (metallvegg), slik at søppel fra folk ikke veltes og blåses utover og forsøpler naturen.

Tre skoleelever viser fram sitt forslag til søppelkasse - Klikk for stort bilde

Namdalseid skole

På Namdalseid mente elevene at alt ligger til rette for å gjenåpne svømmebassenget. Dette mener de kan bli både en kul møteplass, samt at det vil bedre svømmeferdighetene ril barna i området. De foreslo å arrangere svømmedisco for ungdommer i hele Namsos. I tillegg foreslo de å etablere et alpinanlegg på Øyenskavlen.

Pappfigur som viser Namdalseid svømmehall - Klikk for stort bilde

Namsos barneskole

På Namsos barneskole var det mange forslag. De fleste handlet om møteplasser. De mente at det er for få møteplasser i Namsos, og at det er for få plasser det går an å møtes utenom de faste organiserte aktivitetene. Trampolinepark med zipline, ballbinge, klatrevegg, kiosk og trampoliner, familiepark utendørs, skatepark, og bowlinghall, var noen av løsningene fra sjuendeklassingene på Namsos barneskole.

Pappfigur av bowlinghall - Klikk for stort bilde

Sørenget oppvekstsenter

Elevene på Sørenget var opptatt av avfallshåndtering, og foreslo et eget moderne og digitalisert miljø-anlegg som også skal fungere som en møteplass. Stikkord var app-styrte avfallscontainere, kompostering i felles anlegg. I tillegg foreslo de en camping-park i Vemundvik som skal vise fram alt det fine som er i området.

Tre elever med pappfigur av forslag - Klikk for stort bilde

Otterøy skole

På Otterøya var elevene opptatt av å få flere innbyggere og turister til øya. De var også opptatt av å etablere flere fritidstilbud, som også er bra for folkehelsa. De presenterte en oppgradert gang- og sykkelvei fra butikken til skolen, med en rundtur som inneholder stoppesteder, kiosk og sosiale møteplasser. De foreslo også å etablere en øko-restaurant med muligheter for overnatting lengst nordvest på øya (Finnanger-Aglen). Her skal folk få dyrke sin egen mat, og restauranten skal kun servere retter basert på lokale råvarer (laks, hjort, poteter etc fra Otterøya).

Pappfigur som viser hva elevene ønsker seg på Otterøya - Klikk for stort bilde

Statland

Elevene som deltok fra Statland, hadde laget en modell av pensjonatet som finnes på Statland. Her vil de ha et hjem for eldre, kombinert med økologisk dyrking av grønnsaker, overnattingsmuligheter for turister, samt møteplass for innbyggerne på Statland. Rett og slett å blåse liv i et allerede eksisterende bygg.

De foreslo også å etablere en gapahuk/aktivitetspark på Statland-fjellet.

Figur av papp og tre som viser gapahuk - Klikk for stort bilde

Vestbyen skole

Elevene på Vestbyen skole, hadde flere forslag som gikk på aktiviteter i nærområdet og i Namsos sentrum. De var opptatt av arbeidsplasser, og å øke den fysiske og psykiske helsen til befolkningen. De ønsket også å få flere mennesker til å flytte til Namsos, og at dette skal skje gjennom flere tilbud, aktiviteter og møteplasser for alle.

Noen av forslagene var:

  • Valan klatrepark
  • Aktivitetspark med muligheter for minigolf, bowling, escaperoom, lasertagg, paintball
  • Aktivitetspark med sklie, zipline, buldrevegg, trampoline og pingpongbord
  • En ny bystrand med stupebrett, trampoline, elektriske vannscootere og kiosk
  • Et oppgradert Bråten med heis (med rulletrapp), rails og kiosk på toppen
Legofigur som viser en aktivitetspark - Klikk for stort bilde