Turområder

Her finner du oversikt over noen fritidsaktiviteter i Namsos kommune – god tur!

Padling i Namdalen

Det er tilrettelagt 15 padleruter som er klassifisert og kartlagt. I tillegg er det laget fire info-skilt som er plassert på strategiske rasteplasser.

Mer informasjon om padleruter.

Fjellturer

UT.no

UT.no er en tjeneste fra Den Norske Turistforening, med innhold fra en lang rekke andre lag, organisasjoner, kommuner og andre som legger til rette for at flere skal komme seg ut på tur. 

Finn turer og hytter i Namsos kommune på ut.no. 

Fem bynære fjellturer i Namsos

I området rundt Namsos er det flere merkede turløyper, vandreturer og fjellturer. Her har vi valgt ut fem fine vandreturer nært sentrum som passer for både store og små.

Fem bynære fjellturer i Namsos

Fine turer i bymarka

Bymarka i Namsos  

Bymarkas Venner er en interesseforening for brukerne av Namsos Bymark og skal være med å legge til rette for friluftsliv for allmennheten i Namsos Bymark året rundt.

Sykkelturer

Sykkelturer i Namdalen og dresinsykling på Namsosbanen

Fra Namsos kan du over flere dager oppleve både natur, byliv og kultur fra sykkelsete. Namsos er også et populært stopp for de som reiser Kystriksveien med sykkel.

Skiløyper

Ønsker du å nyte vinteren i Namdalen i oppkjørte skiløyper? Da har du mange steder å velge imellom. 

Skiløyper i Namdalen

Skisporet.no

Skisporet.no viser når de forskjellige løypene sist ble preparert. Løypene er markert med forskjellige farger, som hver og en viser hvor lenge det er siden prepping. Merk at det ikke er alle løyper som bruker denne tjenesten. 

Skisporet fins også som app. 

Finn skiløyper på skisporet.no

Byvandring i Namsos

Byvandring i Namsos

Brurunden i Namsos

Brurunden er en universelt utformet og merket tursti som følger Spillumsstranda og den gamle jernbanelinjen, via den fredede Gamle Namsbrua og Namsosbrua. Dette er en familievennlig rundtur som brukes mye av Namsosingene. Langs løypa er det benker og aktivitetsområder, og ved Hylla er det en flott gapahuk der man kan nyte utsikten over fjorden. Turen går gjennom to tuneller og en jernbanebru. Obs! Fare for løs stein i tunnelene. Det er imidlertid mulig å gå utenom tunellene også.

Brurunden

Skjulte skatter i Namsos kommune

Namsos kommune er fra og med 1.1.2020 slått sammen med tidligere Fosnes kommune og tidligere Namdalseid kommune. Den nye storkommunen strekker seg da over 2089,4 kvadratkilometer med både tettsteder, landbruk, verneområder og turområder. Her har vi plukket ut noen skjulte skatter i nye Namsos kommune.

10 skjulte skatter du kan besøke

Anleggsregisteret

Anleggsregisteret er Kulturdepartementets temasider for tilskudd til idrettsanlegg, kulturbygg og friluftslivsanlegg. I registeret kan du også søke opp anlegg og vise treff i kart eller liste. 

Søk opp anlegg i Anleggsregisteret.

Sol, sommer og bading

Visit Namdalen har en side med informasjon om badeplasser og friluftsområder i Namdalen.

Badeplasser og fritidsområder

Naturperler

Naturperler i Namsos er en gruppe på 6 personer som annethvert år legger ut poster på mål som du kanskje ikke har vært før, eller gjerne vil besøke. De selger et hefte som beskriver målene med rutebeskrivelse og kart. Heftet inneholder et klippekort og det er lagt ut klippetenger på alle postene. Hvert år er det trekking av premier på alle postene og en ekstrapremie blant de som har vært på flest poster. 2 ekstra poster for de som liker lange turer. Det er varierende lengde og vanskelighetsgrad på turene. Hensikten er å få deg ut på turer du kanskje ellers ikke ville tatt. Utgiften din er kun at du må kjøpe et hefte med turmålene. God tur! 

Naturperler i Namsos - besøk Facebooksiden

Jakt og fiske