Stolpene har en QR-kode som du skanner i en egen app eller registrerer på nett senere. Stolpejakten arrangeres i sommerhalvåret med oppstart første helga i juni.
Bedre form og bedre kjent i kommunen
Namsos kommune ønsker å legge til rette for at vi kan bli bedre kjent i kommunen vår. Både med fine turmål, kulturminner og lokal historie.
Vi samarbeider derfor med lag og foreninger, de som kjenner sine nærmiljøer best, for å finne gode stolpeplasseringer. Både idrettslag, historielag, orienteringsklubber og grendelag er med som medarrangører.
Stolpejakten gir deltagerne muligheter for både kortere og lengre turer alene eller sammen, kunnskap om kulturminner og bedre fysisk form – altså et skikkelig kinderegg! Dette er kommunens formål med å arrangere Stolpejakten.
Slik deltar du
Stolpejakten går altså ut på å finne fram til stolper markert i et kart. De har en QR-kode som du skanner i en egen app eller registrerer på nett senere. Stolpene har ulik vanskelighetsgrad – fra grønne stolper som er veldig lette å nå, til svarte som er vanskeligere å nå.
Du kan registrere deg og lese mer om hvordan stolpejakten fungerer på nettsiden stolpejakten.no.
Hvor i kommunen er stolpene plassert?
Stolpene i kommunen er fordelt på fire kartområder:
- Otterøya, Jøa og Lund
- Namsos sentrum, museene og brurunden
- Bymarka, Vemundvik, Botnan, Klinga og Bangsund
- Namdalseid og Statland
Plasseringen av stolpene finner du på kartene i appen Stolpejakten. Det er ikke kart på nett eller på papir.
Stolpene har ulik vanskelighetsgrad – fra grønne stolper som er veldig lette å nå, til svarte som er vanskeligere å nå.
Hvor lenge varer stolpejakten?
Stolpejakten er delt inn i ulike kartområder. Alle kartene gjelder fra 1. juni, men har ulik varighet.
Kartet for Namsos sentrum, museene og brurunden gjelder fram til 31. oktober, mens de andre kartene gjelder til 15. september.
God jakt!
Bli medarrangør
Stolpejakten.no
10 gode råd til stolpejegere
- Last ned og gjør deg kjent med Stolpejakten-appen. Dette er det viktigste verktøyet for å finne stolper og registrere besøk.
- Oppdater appen regelmessig. Sørg for at du har den nyeste versjonen for å unngå tekniske problemer (eventuelt slett og last ned på nytt).
- Aktiver “Vis min posisjon på kart”. Dette hjelper deg med å orientere deg og se hvor du er i forhold til stolpene.
- Planlegg ruten din etter fysisk form og stolpenes vanskelighetsgrad. Se på stolpenes farge i kartet. Grønn = veldig enkel, blå = enkel, rød = medium, svart = vanskelig.
- Vær beredt på dårlig dekning. Last ned offlinekart og registrer stolper som vanlig. Når du får dekning igjen, last opp offline-stolper under «mer» i appen.
- Når stolpen er borte/skadet - bruk bildefunksjon. Finn stolpen i kartet, klikk på det blå informasjonstegnet, og deretter “Registrer besøk på stolpe” og “Ta bilde og registrer besøk”.
- Respekter privat eiendom. Vær oppmerksom på skilting og ikke tråkk over private områder eller dyrket mark.
- Vis parkeringsvett. Parker på tilgjengelige P-plasser og unngå kjøring mellom stolpene.
- Ta hensyn til naturen. Vis respekt for naturen og dyrelivet under stolpejakten.
- Ha det gøy! Husk at Stolpejakten er en morsom aktivitet som kombinerer fysisk aktivitet med kultur- og naturopplevelser.