Bedre Tverrfaglig Innsats

Det skal være trygt å godt å vokse opp i Namsos. For å sikre at barn og unge får den hjelpen de trenger, følger vi i Namsos kommune BTI-modellen. (Bedre tverrfaglig innsats).  Dette er en samhandlingsmodell som beskriver den sammenhengende innsatsen i og mellom tjenester som jobber med gravide, barn, unge og familier som det er knyttet en bekymring til. BTI-modellen skal bidra til tidlig innsats, samordnede tjenester og foreldreinvolvering.

Tidlig innsats handler om å forebygge mer og å avdekke utfordringer tidligere, hos både barn, unge og familier. Tidlig innsats kan både handle om å oppdage vansker i tidlig alder og å oppdage vansker tidlig når de oppstår, uavhengig av barnets alder. 

 

Gå til nettsiden Bedre tverrfaglig innsats for Namsos kommune

Samordnede tjenester

Samordnede tjenester handler om å bedre samarbeidet og ikke minst framdriften når kommunale basistjenester (f.eks. helsestasjon, skole, barnehage) og hjelpetjenester (f.eks. PPT, barnevern) i fellesskap skal hjelpe barn/ungdom/familier gjennom vansker. Med en klar struktur bidrar BTI-modellen til styrket samhandling mellom tjenestene, slik at de jobber mer målrettet, effektivt og helhetlig, og uten at det oppstår avbrudd i oppfølgingen.

Foreldreinvolvering

Foreldreinvolvering handler om at BTI-modellen er basert på at foreldre i utgangspunktet alltid skal være en del av løsningen på et problem. Det blir derfor lagt stor vekt på at de kommunale virksomhetene skal samhandle med foreldrene, og at foreldrene skal involveres på et tidlig tidspunkt etter at bekymringen for barnet/ungdommen har oppstått. Foreldreinvolvering innebærer også at foreldre på eget initiativ kan involvere kommunale virksomheter/tjenester dersom de er bekymret for egne eller andres barn.

Innhold i BTI

BTI består blant annet av en

Har du spørsmål, ta kontakt

Om du har spørsmål til veilederen kan du ta kontakt med forebyggende koordinator.

 

 

 

Kontakt

Helene Kristin Bertelsen Johansen
Forebyggende koordinator
E-post
Mobil 95 82 66 38