Informasjon om skolen

Vestbyen skole er en 1-7 skole som åpnet høsten 1997. Elever som bor sør for "Lænnakorsen", grendene Lend, Toddum, Hals og Havika og fram til Vikatunellen skrives inn og blir elever ved Vestbyen skole.

Vestbyen skole ble bygget som en åpen skole, men har med årene fått flere lukkede klasserom på grunn av hørselsutfordringer hos noen elever. På alle trinn er det 2 parallelle klasser, bortsett fra skoleåret 21/22 da årets førsteklasse er 1 klasse med 25 elever.

Elevene er fordelt på fire fløyer med fargekoder:

  • Gul fløy: 1. trinn.
  • Rød fløy: 2.-3. trinn.
  • Grønn fløy: 4.-5. trinn.
  • Blå fløy: 6.-7.  trinn.

Vestbyen skole er en VI-skole hvor respekt, profesjonalitet, omsorg, innovasjon og kommunikasjon er viktige begrep.

Skoleåret 20/21 fikk alle elevene på 2.-7. trinn eget læringsbrett. Dette er et av satsningsområdene til Namsos kommune og Vestbyen skole er kommet godt i gang med arbeidet.

Illustrasjon hender med tekst om VI-skole: Respekt, profesjonalitet, omsorg, innovasjon og kommunikasjon - Klikk for stort bilde

I friminuttene kan elevene blant annet sparke fotball på grusbane, kunstgressbane og i ballbinger. De kan huske, balansere, rutsje, klatre på vegger og tårn, spille bordtennis og basketball. Skolen har en gapahuk et lite stykke bak skolen og et turområde på vei opp til Valan som brukes til turer og lek. Valan er også en populær topptur utenom skoletid.

Vestbyen skole ligger i nærheten av alpinanlegget Bråten og Gullholmstranda. Folkebiblioteket og kulturhuset og også i gåavstand.

Skolen og skolens uteområde benyttes mye på kveldstid og i helgene. Gullvikmoen idrettslag har sine fotballtreninger og fotballkamper her, kulturskolen har kunstskole på ettermiddagen og barna samles for lek, da fylles hele området med livlig aktivitet.