Feieren har vært på besøk men pipa ble ikke feid.

Vi blir flere ganger i året kontaktet av innbyggere som har hatt brannforebyggere på besøk som opplever at skorsteinen ikke har blitt feid. Om feieren har vært på taket og du ikke har hørt at det har blitt dratt kost i pipa har det den naturlige forklaring at det ikke har vært behov for dette.

Når brannforebyggerne melder at de kommer for å feie så er dette i realiteten en inspeksjon av skorstein. Denne inspeksjonen kan gjøres både med og uten kamera. Er skorsteinen ren og uten sot vil det ikke bli trekt kost og feid. Dette vil være det beste både både for brannforebyggeren og skorsteinen. Men du som innbygger skal føle deg trygg på at finner vi sot vil det bli feid på ordinært vis. 

Det kan sammenlignes litt med et årlig besøk hos tannlegen hvor det tas røntgenbilder og tennene dine blir undersøkt. Viser det seg da at alt er i orden så borrer ikke tannlegen, sånn bare for sikkerhets skyld.

Andre årsaker

Det kan likevel være andre årsaker til at skorsteinen ikke har blitt feid, men da skal huseier ha fått beskjed om dette. Ikke godkjent bakkestige er eksempel på forhold som gjør at det ikke blir feid.

Her kan du lese mer om feiing og tilsyn

Kontakt

Brannforebyggere / Feietjenesten
E-post
Telefon 90 13 39 59

Brannforebyggerne er tilgjengelig på telefon mellom 08.00 og 15.30 mandag til fredag.