Informasjonsside 17. mai - Namsos kommune

Namsos kommune

Informasjonsside 17. mai

Informasjonsside 17. mai

Det blir en annerledes feiring i år også. På denne siden vil du finne all informasjon i forbindelse med årets 17. mai-feiring. Vi oppdaterer etter hvert som ny info kommer.

Hovedkomite:

  • Gina Berre, leder
  • Johan Olsen
  • Margareth Fonn
  • Kjersti Tommelstad
  • Bernth-Erik Øien Fossli

17. mai-feiringa vil bestå av lokale og smittevernvennlige arrangementer.

17. mai-komitéen trenger hjelp for å skape en spesiell nasjonaldag midt oppi pandemien. Komitéen ønsker at barn, ungdom og voksne i Namsos kommune skal ta på seg finstasen, synge nasjonalsangen, spise is og gratulere hverandre med dagen. Komitéen vil motivere og engasjere innbyggerne til å lage eller delta på en annerledes feiring med små, lokale og koronavennlige arrangementer.

Program for dagen

Årets 17.mai-feiring er ikke avlyst. Også i år blir dagen annerledes enn hva vi er vant til. Vi kan ta på finstasen, synge nasjonalsangen, spise is og gratulere hverandre med dagen. Vi kan møte noen venner og familie – mens vi fortsatt husker smittevernreglene. Vi kan gjøre dagen til noe helt spesielt, og vi kan feire sammen med resten av kommunen gjennom en digital sending. Her finner du oversikten over hva som skjer rundt om i kommunen vår.

Vi ønsker alle en trygg, morsom og minnerik 17. mai-feiring i egne hus og hager!

Hører du et korps? 

Kom gjerne ut på verandaen, balkongen - eller gå ut i egen hage med flagg!  Det er flott om du viser at du setter pris på korpsene!

Digital sending

Hele Norge synger

Kl. 12.00 Hele Norge synger “Ja, vi elsker dette landet”. Vi oppfordrer alle til å synge med!

17. mai-komiteene i Namsos har laget et program for en annerledes nasjonaldag og oppfordrer alle til å flagge og pynte for å feire dagen. 

Bekransningssermonier i Namsos sentrum

  • Kl. 12.00 Vikaparken, minnesmerke: Oskar Hoddø
  • Kl. 12.45 Ved kirken, minnesmerke: våre falne
  • Kl. 13.10 Ved kirken, minnesmerke: britiske falne soldater
  • Kl. 13.45 Russerparken, minnesmerke: russiske krigsfanger
  • Kl. 14.30 Kirkegården, minnesmerke: franske falne soldater

17. mai-komiteen takker alle som har bidratt. En spesiell takk til næringslivet som spleisa med oss slik at det ble is på barna i barnehagene og på skolene.

Smittevern

Hvis dere lurer på om arrangementet er innafor eller ikke kan dere lese om anbefalinger, regler og smittevern på våre nettsider. Dere kan også ringe kommunens koronatelefon eller kommuneoverlegen. Se ellers regjeringens råd for 17. mai. Det viktigste er som alltid avstand og vasking av hender.

Helsenorges informasjon om feiringen av 17. mai 2021

Regjeringen om feiringen av 17. mai 2021

Koronatelefon - Namsos kommune

Namsos kommunes informasjonssider om korona