Trenger du å snakke med noen?

Hvem kan barn og ungdom snakke med?

Egen telefon for barn, unge og familier

Vi har en egen telefon hvis du trenger noen å snakke med:

Telefonnummer 915 44 780

Åpen alle dagene i påska (også helligdagene) fra kl. 10.00-15.00, ellers hverdager kl. 10.00-15.00.

Husk at alle kan ringe inn på dette nummeret – og kan vi ikke hjelpe, vet vi hvem som kan 😊

Hverdagen ble plutselig veldig annerledes.

Mange kjenner på bekymring, usikkerhet eller frykt for hva som kommer til skje i tiden fremover. Mange er bekymret for å bli smittet av koronavirus, og for hvordan hverdagen blir annerledes nå som skolen er stengt.

Vi må holde oss hjemme og er mer sammen med familien enn det vi er vant med. Samtidig så har vi mindre direkte kontakt med venner, og mange av fritidsaktivitetene er avlyst. Den nye hverdagen kan være ganske kjipt for noen.

Påvirker hvordan vi har det

Dette fører til at vi kan bli frustrerte, redde, lei oss og fortvilet. Dette påvirker selvsagt hvordan vi har det og den psykiske helsen vår. For mange går dette helt greit, men for noen gjør dette at man får det så ille at man trenger hjelp.

Det kan handle om vanskelige følelser, bekymring, eget rusbruk, selvskading eller ensomhet. Da er det lurt å dele problemene med noen. Dersom du ikke kan eller vil snakke med de hjemme, kan du snakke med oss!

Voksne kan gjøre barn og unge utrygge

Mange opplever også at voksne blir frustrerte eller bekymrede. Dette kan føre til at voksne kjefter mer, blir mer aggressive, blir mer lei seg, ruser seg eller gjør andre ting som kan gjøre at det å være hjemme blir utrygt.

Du kan få hjelp eller prate med noen hvis du er bekymret eller føler deg utrygg.

Vi kan hjelpe deg!

Vi helsesykepleiere og ungdomskontakter er her for dere. Ring oss eller send SMS dersom det er noe du lurer på eller om du har bekymringer eller problemer du vil dele.

Helsesykepleiere på skolene
Skole Helsesykepleier Telefon
Namsos Barneskole June Ingvaldsen 948 24 518
Høknes Barneskole Camilla Rosten 905 99 662
Vestbyen og Jøa Trine Evensen 959 88 136
Bangsund skole Ida Uldal 902 88 065
Høknes ungdomsskole, Otterøy og Sørenget Kristina Mortensen 468 24 023
Namsos Ungdomsskole, Statland og Namdalseid Anikken Selbo 482 26 349
Olav Duun vgs Ingjerd Kolsvik 970 42 230
Ungdomskontakter
Ungdomskontakter Telefon
Kristoffer Johansen 469 56 179
Cathrin Gulstad 959 88 147
Jan Greiff 916 99 089

Rask psykisk helsehjelp i Namsos

Snakke eller chatte med andre hjelpere?

Ønsker du å chatte eller å snakke med noen andre enn oss? Det er mange som vil lytte, støtte og hjelpe. Vi har samlet en oversikt over ulike hjelpetjenester her.

Trenger du noen å snakke med?

Informasjonsside - noen å snakke med

Opplever du vold i nære relasjoner og trenger noen å snakke med eller et trygt oppholdssted?

• Krisesenteret holder åpent som vanlig for de som er utsatt for vold i nære relasjoner og trenger et trygt, midlertidig botilbud.
  • Dagsamtaler og besøk på senteret gjennomføres ikke, men vi kan gi deg råd og veiledning gis på telefon.

Telefon til krisesentret 740 777 10

Koronasykdom (COVID-19) - informasjonsvideo