Vinterferieråd - Namsos kommune

Vinterferieråd

Innbyggere i Namsos kommune kan dra på vinterferie i Norge. Det er også lov for de som bor andre steder i landet å reise til Namsos kommune i vinterferien. Ferierende oppfordres til å holde avstand til andre og ha få nærkontakter.

Namsos kommune følger de nasjonale koronarådene, også når det gjelder vinterferien. Nasjonale myndigheter fraråder unødvendige innenlandsreiser, men sier at det er lov å reise på vinterferie i Norge. Man bør unngå kollektivtransport hvis det er mulig.

Det anbefales ikke å reise utenlands, blant annet fordi faren for importsmitte er høy.

Hytteferie er lov

Det er lov å reise på egen eller leid hytte, samt å bo på hotell i vinterferien. Hvis du skal bo på hotell må du være forberedt på å gå i karantene til situasjonen er avklart hvis det oppstår et smitteutbrudd på hotellet.

Vær oppmerksom på at det kan være lokale tiltak i kommunen du reiser til, og at disse kan endre seg raskt, sjekk derfor kommunens nettside før du reiser. Tenk også over hva du skal gjøre dersom du blir syk og må isolere deg, eller dersom du må i karantene.

Studenter velkommen heim

Studenter hjemmehørende i Namsos kommune, men som studerer andre steder i Norge, kan reise hjem til Namsos kommune i vinterferien.

Personer som reiser til kommuner med mindre strenge tiltak, slik som Namsos kommune, bør som en hovedregel følge anbefalingene som gjelder i kommunen de bor i til vanlig. Hvis det for eksempel i bokommunen din er krav om å bruke munnbind, bør du derfor gjøre det i de samme situasjonene også i kommunen du reiser til, selv om de ikke har et tilsvarende krav.

Koronasmitten tar ikke ferie

De generelle nasjonale anbefalingene gjelder også i vinterferien.

Husk å holde deg hjemme hvis du ikke er frisk. Test deg så snart som mulig hvis du tror du er smittet. Grunnleggende smittevern med god håndvask, god avstand til andre og få nærkontakter er veldig viktig uavhengig av hvor man tilbringer ferien.

Namsos kommune ønsker alle som tar seg fri en god og trygg vinterferie!

Regjeringens vinterferieråd

Helsenorges vinterferieråd

Namsos kommunes råd for reiser og mutert virus

Namsos kommune - regler for reiser og karantener