Vaksineringen starter på NTE Arena

190 personer har fått innkalling til koronavaksinering torsdag og fredag denne uka. Vaksineringen vil foregå på NTE Arena i Namsos.

Om selve vaksineringen

• Vaksineringen foregår på NTE Arena i Sverres gate 35 i Namsos sentrum fra klokka 09.00 om morgenen
  • Hvis du er syk med feber og luftveissymptomer skal du ikke møte opp, men ringe Koronatelefonen på 991 52 745 for å avtale ny time
  • Møt opp 5 minutter før din time
  • Ta på tøy på overkroppen som er lett å ta av
  • Ved ankomst vil du bli tatt godt imot av personell i gule vester, som vil veilede deg inne i lokalet
  • Du vil få utlevert munnbind som du skal ha på under hele oppholdet
  • Ved behov kan du ha med en pårørende som ledsager under vaksineringen

Namsos kommune er nå klar til å utvide vaksineringen av sine innbyggere i henhold til kommuneoverlegens plan. Planen er å vaksinere 3600 innbyggere i løpet av to uker i februar.

De eldste vaksineres først

85 personer planlegges vaksinert både torsdag og fredag denne uka. Det er de eldste hjemmeboende innbyggerne som nå står for tur. Den eldste innkalte i denne omgang er 99 år, den yngste 87 år.

Innkallingen til vaksinering deles også opp i puljer geografisk. De som innkalles i denne omgang er bosatt i det som før var gamle Namsos kommune, kretsen Lund og tidligere Fosnes kommune med unntak av Jøa. Eldre hjemmeboende på Jøa, Namdalseid og Statland innkalles til neste pulje med vaksinering.

Enkelte helsepersonell får også sin første dose med vaksine denne uka.

– Det skal være trygt å komme til vårt vaksinasjonssenter. Vi som jobber her skal ivareta smittevernet både i forhold til hygiene og avstand. Jeg vil også minne alle besøkende om at de skal holde minst en meter avstand til hverandre. Det skal ikke være fysisk kontakt mellom besøkende, inkludert håndhilsing og klemming, forteller vaksinekoordinator Hanne Berit Lingen.

Om innkallingen

Det er ikke timebestilling for vaksinering. Man mottar en SMS fra Helsenorge når det er ens tur til å bli vaksinert.

Når man har mottatt SMS skal man gå inn på internett på nettstedet www.helsenorge.no. Der skal man logge seg inn på Min Side for å bekrefte at man skal benytte seg av timen man har fått tildelt. For å logge seg inn trenger man kodebrikke eller bank-ID på mobil.

Logg inn på helsenorge.no

• Det er viktig å svare på innkallelsen man får til vaksinering for å bekrefte at man skal ha vaksinen.
  • Alle som ikke svarer på innkallelsen blir ringt opp av kommunen. Dette gjelder for eksempel de som ikke har mobiltelefon, kun fasttelefon.
  • Har du ikke bank-ID for å bekrefte timen, vil du også bli oppringt av kommunen.

Namsos kommune oppfordrer pårørende til å hjelpe familie og venner som har problemer med å bruke mobiltelefon eller internett, til å bekrefte at de tar vaksinetimen de er tildelt.

Namsos kommunes informasjonssider om koronavaksine

Hanne Berit Lingen
Virksomhetsleder Helsestasjon