TV-aksjonen 2020 - Et hav av muligheter

TV-aksjonen 2020 går til WWFs arbeid for å bekjempe plast i havet. I år går TV-aksjonen av stabelen 18. oktober.

Årets aksjon handler om å ta tak i plastutfordringen og redusere plast som slippes ut i verdenshavene. Vekten ligger på å utvikle systemer i Asia for håndtering og innsamling av plast.

Mandag 19. oktober: Resultater - se hvor mye vår kommune har samlet inn.

Vi trenger digitale bøssebærere

Aksjonen er som tidligere år, like avhengig av at DU engasjerer deg som bøssebærer. Forskjellen er at årets bøsser vil bli digitale. Så vi håper at du vil opprette en bøsse og gjøre den kjent i dine nettverk.

Bli en digital bøssebærer

Vær kreativ!

• Hvis du vil engasjere folk mer, oppfordrer vi deg til å være kreativ og lage et arrangement og en spleis.
  • Hva med å invitere dine nærmeste på middag, ha en stand for å spre informasjon om formålet og om hvordan gi til din bøsse eller ha en innsamling på din arbeidsplass.
  • Eller du kan lage en ryddeaksjon som privatperson eller som medlem i en frivillig organisasjon

Opprett en ryddeaksjon

Namsosordfører Arnhilds kommunebøsse

Dette er Namsos kommunes offisielle digitale TV-aksjonsbøsse. Bruk gjerne bøssa vår, men det viktigste er at du bidrar.

Undervisningopplegg til skolene

Jobber du i skolen, håper vi at du benytter deg av undervisningsoppleggene som ler lagetx. Å gi barn og unge mer kunnskap om utfordringen er viktig. Hvis du og elevene vil gjøre noe mer, kan dere jo lage et arrangement – et løp eller noe annet smart. Eller dere kan opprette en ryddeaksjonspleis

Undervisningsopplegg til skolene

Du kan bidra med hjelp til de som ikke er så digitale

Også oppfordrer vi DEG til å bistå de som ikke er så digitale og ikke bruker vipps, med hjelp til å gi. Også i år vil det være mulig å gi via SMS og bank. Du finner det på nett og NRK kommer med informasjon. Trenger du mer informasjon, må du bare ta kontakt med kommunens innbyggertorg eller med oss i kommunekomiteen.

Lykke til med en kreativ innsamling!

Hilsen TV-aksjonen i Namsos Kjersti Tommelstad, Frode Båtnes, Kristin Kjølsvik og Eivind Skorstad

Les mer om TV-aksjonen på blimed.no.

Kjersti Tommelstad
Varaordfører