Namsos kommune

To nye smittetilfeller

To nye smittetilfeller

Namsos kommune har i dag to nye tilfeller av koronasmitte. De smittede er nærkontakter til tidligere tilfeller i samme miljø. 

Namsos kommune informerte tidligere i dag om at de siste dagers smitteutbrudd har vært konsentrert i et innvandrermiljø. Miljøet har selv tatt et betydelig ansvar i forbindelse med utbruddet, noe som har vært til stor hjelp i smittesporingsarbeidet. Totalt er det nå 26 smittetilfeller tilknyttet dette utbruddet. 

Nærkontaktene ved Høknes barneskole og Namsos opplæringssenter, som ble satt i karantene i går, vil testes med hurtigtester i morgen. De testes på nytt (retestes) på onsdag. 

Lokale tiltak og anbefalinger 

Namsos kommune ønsker å forsterke den lokale innsatsen for å bekjempe koronaviruset. Kommunen har fem konkrete anbefalinger: 

  • Hold deg hjemme ved tegn til infeksjon 
  • Ha færre kontakter enn vanlig, så få som mulig disse første ukene. 
  • Vær sammen med andre kortere tid, og heller ute enn inne. 
  • Bruke munnbind når det ikke er mulig å holde avstand (gjelder ikke barn under 12 år) 
  • Test deg hvis du har symptomer 

Kommunen har i tillegg flere lokale tiltak og anbefalinger innen skole, helse og kultur og om smitte/karantene.  

Første uke med vaksinering gjennomført! 

Vi er i gang med vaksineringen av våre innbyggere. Først ute var 18 beboere på Fosnes sykeheim som i går fikk den første av to vaksinedoser. I dag kom turen til Namsos helsehus og Namdalseid helsetun. 27 beboere ble vaksinert på Namdalseid helsetun, mens 28 beboere fikk første dose på Namsos helsehus denne gang. Dette betyr at vi har fått 73 vaksinedoser ut av de 11 første hetteglassene – noe som betyr at vi får 6-7 doser fra hvert glass - noe som er mer enn forventet! Vaksineringen fortsetter neste uke.  

Har du spørsmål? 

Ta kontakt på koronatelefonen, telefonnummer 991 52 745

Åpningstider, koronatelefon
Dager Tidspunkt
Ordinær åpningstid Mandag-fredag 08.00-11.30 og 12.00-15.00
Ordinær åpningstid Lørdag-søndag 09.00-11.30