Ti nye smittetilfeller

Namsos kommune har i dag ti nye tilfeller av koronasmitte. Alle tilfellene er nærkontakter til gårsdagens smittetilfeller.

Kommunen har benyttet hurtigtester på nærkontakter til gårsdagens smittetilfeller. Totalt er det gjennomført 48 hurtigtester i løpet av dagen, og av disse er altså ti positive. I tillegg er det gjennomført ordinær testing på teststasjonen.

Fordelen med hurtigtester er at de gir raskt svar på om noen er smittet av koronaviruset og kan smitte andre. Noen ganger er det en stor fordel å få raskt svar på koronatester, for eksempel hvis vi det er mistanke om at mange er smittet i et miljø. Alle som ble testet i dag vil testes på nytt på mandag.

– Hurtigtester er et viktig verktøy for å komme raskt i gang med smittesporing og sette inn tiltak for å stanse utbruddet. Vi jobber nå målbevisst med smittesporing, og ser det som en fordel at alle de smittede tilhører samme miljø. Dette gjør situasjonen mer oversiktlig, sier kommuneoverlege Anita Carlson.

En historisk dag!

Til tross for et betydelig antall smittede de siste dagene, er dagen i dag også en gledens dag. Vi er nå i gang med vaksinering, og det er beboere på sykehjemmene som vaksineres først. Førstemann ut var Anton Oliver Leite ved Fosnes sykeheim, noe han var veldig glad for. – En viktig milepæl! Så får vi håpe vi, og resten av landet, får holde stødig kurs med vaksinering jevnt og trutt framover, sier kommunedirektør Jostein Grimstad.

Har du spørsmål?

Ta kontakt på koronatelefonen, telefonnummer 991 52 745

Hvordan bestiller du koronatest?

• Klikk på lenkeknappen nedenfor og velg ønsket dag og tid
  • Logg inn med bankID
  • Dersom du opplever problemer med timebestillingen, prøv igjen senere eller ring koronatelefon 991 52 745

Bestill time for testing

Råd til alle

For å stanse spredning av Covid-19 er det viktig at alle følger smittevernrådene:

• Hold avstand – husk meteren
  • Bli hjemme hvis du er syk
  • Vask hendene
  • Host/nys i papirlommetørkle, eller i albukroken dersom du ikke har det for hånden.

Vi kan alle bidra i dugnaden mot smitte ved å begrense antall nærkontakter.