Slik bruker du el-sparkesyklene

Målet med prøveprosjektet er å se om elsparkesyklene vil bidra til et bedre mobilitetstilbud og dekke kortere reiser rundt i byen. Namsos kommune er med på prosjektet og vi skal sammen legge til rette for at løsningen blir god. Bruk og drift av tilbudet vil evalueres underveis, og etter prosjektets slutt.

Slik bruker du el-sparkesykkelen

Slik fungerer det

Elsparkesyklene i Namsos er levert av TIER, så alt du trenger for å ta i bruk en elsparkesykkel er TIERs app.

• I appen finner du kart med ledige sykler.
  • Når du har funnet en ledig elsparkesykkel låser du den opp med appen.
  • For å starte elsparkesykkelen dytter du deg av gårde med den ene foten mens du står på brettet med den andre.
  • Når du har fått sykkelen i gang kan du akselerere ved å bruke den lille spaken på høyre side.
  • For å bremse bruker du bremsespaken på venstre side.
  • Avslutt turen i appen når du har kommet dit du skal, og husk å parkere slik at elsparkesykkelen ikke står i veien for andre.

1. Last ned appen

Google play - last ned appen

App Store - last ned appen

2. Finn ledig sykkel

Bruk kartet i appen for å finne en elsparkesykkel nær deg.

3. Tenk sikkerhet

Ha gode elsparkesykkelvaner. God tur!

Hvem kan jeg kontakte om jeg har problemer?

Andre nyhetsartikler på hjemmesiden