Namsos kommune

Seks nye smittetilfeller 

Seks nye smittetilfeller 

Namsos kommune har i dag seks bekreftede tilfeller av koronasmitte. Alle er nærkontakter til tidligere smittetilfeller i det pågående smitteutbruddet. 

De smittede ble i dag retestet (testet på nytt) i likhet med de andre nærkontaktene i utbruddet som ble tok hurtigtest torsdag 7. januar. De har dermed vært i karantene. Smittesporing er avsluttet uten at nye nærkontakter er identifisert. 

Hurtigtester brukes ved smitteutbrudd for å identifisere smitteførende personer, raskt for å komme raskt i gang med smittesporing, karantene og isolasjon samt avklare smitteomfang. Alle som ble testet 7. januar ble i dag retestet fordi de ble testet tidlig i forløpet. Retesting vil da ofte kunne fange opp flere smittede. 

– Dette er ikke uventet fordi mange av disse er husstandsmedlemmer til tidligere bekreftede tilfeller i smitteutbruddet, sier kommuneoverlege Anita Carlson. Smitteutbruddet i Namsos kommune har nå 36 bekreftede tilfeller.  

Høy aktivitet 

Kommunen testet forrige uke 432 personer på teststasjonen i tillegg til at 130 personer ble testet med hurtigtester. Det ble gjennomført smittesporing for 35 bekreftede tilfeller og 73 beboere på helseinstitusjoner har blitt vaksinert.  

Dagens gladnyhet er at kommunen mottar hele 18 hetteglass med vaksiner neste uke. Dette er langt mer enn forventet, og vil gi omtrent 120 vaksinedoser. Til sammenligning mottar kommunen syv hetteglass inneværende uke. Disse vil benyttes til å fortsette vaksineringen av beboere på helseinstitusjoner, i tillegg igangsettes vaksinering av helsepersonell. 

Kommuneoverlegens risikovurdering 

Kommunelegen har ansvar for å vurdere risikoen ved utbrudd og den generelle smittesituasjonen. Risikovurderingen gir kommunen en plassering på ett av fem risikonivåer. 

Kommuneoverlege Anita Carlson konkluderer med at Namsos kommune er på risikonivå to, og forklarer dette slik: – Namsos kommune har hatt 35 personer som har fått påvist koronavirus forrige uke. 30 av disse er tilknyttet ett miljø og det er kjent smittekilde. Samarbeidet internt i kommunen fungerer godt, og det er kort ventetid på time til testing. Situasjonene oppfattes som oversiktlig og at det er god kontroll. 

Lokale anbefalinger og tiltak 

Husk våre lokale anbefalinger: 

  • Hold deg hjemme ved tegn til infeksjon 
  • Ha færre kontakter enn vanlig, så få som mulig disse første ukene. 
  • Vær sammen med andre kortere tid, og heller ute enn inne. 
  • Bruke munnbind når det ikke er mulig å holde avstand (gjelder ikke barn under 12 år) 
  • Test deg hvis du har symptomer 

Les alle våre lokale anbefalinger og tiltak her 

Har du spørsmål? 

Ta kontakt på koronatelefonen, telefonnummer 991 52 745