Nattcup for ungdom 16. mai - Namsos kommune

Nattcup for ungdom 16. mai

Etter to år med pandemi og uten et organisert rusfritt tilbud i Namsos for ungdom 16. mai, er det endelig klart for rusfri moro langt ut i de små timer.

– Målet er at nattcupen i volleyball skal fenge ungdommen og være et rusfritt tilbud natt til 17. mai, forteller Kjersti Ganes, leder for den tverrfaglige kommunale ressursgruppen Dedikert innsatsteam Namsos (DIN).

Moro til langt på natt

Namsoshallen holder åpent for ungdommen fra 20:00 på kvelden og helt til 01:00 natta før nasjonaldagen. Og synes du det var ganske sent, så er det faktisk en del av poenget med arrangementet.

– Jo lengre ungdommen blir værende og koser seg rusfritt i hallen, jo bedre, sier Johannes Rosenvinge, leder på ungdomshuset Lagré i Namsos.

To menn og to kvinner leker med volleyballer. - Klikk for stort bilde16. mai arrangerer Namsos kommune rusfri nattcup i volleyball for ungdomsskoleelever og videregåendeelever i Namsoshallen. Fra venstre: fritidsvert Bernt Kristiansen, helsesykepleier Anniken Selbo, klubbleder Johannes Rosenvinge og DIN-leder Kjersti Ganes. Ole Morten Melgård

Namsos kommune har fått med seg volleyballklubben for å sørge for et skikkelig opplegg for deltagerne. I tillegg er politiet involvert.

Ellers er foresatte som kan tenke seg å stille som foreldrevakter velkomne til å kontakte Kjersti Ganes i Dedikert innsatsteam Namsos (DIN).

Åpent for alle rusfrie ungdommer

Arrangementet er gratis og åpent for alle elever på ungdomsskole og videregående, ikke bare i Namsos. Det eneste kravet er at man er rusfri under arrangementet.

Flere lag har allerede meldt seg på, men det er plass til flere. Men pass på – påmeldingsfristen er allerede torsdag 12. mai.

Cupen er delt opp i to klasser – en for lag fra ungdomsskolen, og en for lag fra videregående. Deltagerne oppfordres til å ha både gutter og jenter på samme lag. Og har du ikke et lag klart er det null stress – da melder du deg bare på, og får tildelt et lag.

Priser og flott premie

I løpet av kvelden skal det kåres flere vinnerlag – og ikke bare for beste sportslige resultater. Det skal også deles ut pris for beste kostyme og for «fair play».

Alle som deltar i cupen er også med i trekkingen av en flott premie. Eneste kravet for å få med seg premien heim, er å blåse «grønt» i politiets alkometer.

Ungdom som ikke ønsker å spille selv, men være publikummere er like velkomne som alle andre, bare de er rusfrie.

Påmelding til nattcupen 16. mai

Kjersti Ganes e-post