Namsosfamilie vant Plastutfordringen

Namsosfamilier ble best i Norge i den nasjonale konkurransen Plastutfordringen.

I oktober har over 170 husholdninger og 32 ungdomsskoler og videregående skoler konkurrert mot hverandre i Plastutfordringen 2020. Deltakere fra store deler av landet har hver dag i to uker gjennomført en rekke aktiviteter som reduserer plastforbruk og plastforsøpling.

Namsos kommune kom sammenlagt på 5. plass i Plastutfordringen. Deltakerne fra vår kommune har gjort en solid innsats, og to av deltakerlagene fra kommunen oppnådde de høyeste poengsummene av alle lagene som deltok i Norge i år. Lagene som havnet på første, andre og tredje plass i Namsos kommune traff i går arrangøren Framtiden i våre hender, og fikk utdelt diplomer og gaver.

Gratulerer "Team Atle"!

Familien «Team Atle» bestående av blant annet Atle og pappa Geir Aalberg oppnådde høyest poengscore og vant Plastutfordringen 2020 både i Namsos og nasjonalt. «Team Atle» representerte i tillegg Namsos barneskole. Atle og teamet vant gratis lån av en helt ny el-bil for ei helg, i tillegg til flotte matvarer.

Pappa Geir kunne fortelle om to aktive uker med enorm innsats. Familien har aktivt gjennomført så mange aktiviteter som mulig hver dag, og dermed sikret seg en lang rekke erfaringer, ny lærdom og imponerende mange poeng.

Klikk for stort bildeFamilien Aalberg vant den nasjonale konkurransen Plastutfordringen. Atle og pappa Geir Aalberg viser fram diplomet. Framtiden i våre hender

Det mest overraskende for «Team Atle» var hvor mye mikroplast som blir tilsatt i kosmetikk. Daglig produksjon av hjemmelaget ansiktsmaske av kaffegrut og olje ble her et plastfritt alternativ som ga uttelling i daglige poeng. Videre har familien daglig sendt henvendelser til både næringsliv og idrettslag om hva ulike aktører gjør for å redusere plastforbruk og unngå at plast havner på avveie, og fått en rekke svar.

«Botnan Plast Busters» og «Team Ella»

Laget «Botnan Plast Busters» lå hakk i hæl på «Team Atle» og sikret seg en nasjonal 2. plass av alle de deltakende husholdningene. Maria Konstanse Bruun og familien har erfaring med å leve en «zero waste» -livsstil, og dermed hadde familien et godt utgangspunkt.

Klikk for stort bilde«Botnan Plast Busters» kom på andre plass av alle husholdningene i Plastutfordringen. Maria Konstanse Bruun og barna Fredrik og Anna Solveig er stolte av diplomet som beviser innsatsen. Framtiden i våre hender

Tredjeplassen i Namsos kommune gikk til «Team Ella» - en familie som også representerte Jøa skole i Plastutfordringen. Irene Barup og datteren Ella kunne fortelle at noe av det mest utfordrende for familien var å lage middag uten å bruke matvarer pakket i plast. Heldigvis kunne de bestille emballasjefrie grønnsaker fra det lokale andelslandbruket.

Klikk for stort bildeElla og mamma Irene Barup kom på tredje plass lokalt i Namsos kommune i den nasjonale konkurransen Plastutfordringen. Framtiden i våre hender

Resten av deltakerlagene får heder og ære – pluss et gavekort og et handlenett i tøy i premie.

Namsos kommune gratulerer alle deltakerne med god innsats!

Hvis alle i Norge hadde gjort som deltagerne i Plastutfordringen over ett år kunne vi:

• spart 27 millioner sett med engangsbestikk
  • kuttet plastflaskeforbruket i Norge med 37%
  • redusert forbruket av engangsbæreposer i Norge med 18%
  • spart 172 millioner engangskopper
  • reddet 9242 kilo plast på avveie

Deltagerne har loggført at de blant annet har gjennomført følgende aktiviteter:

• Hatt 12104 plastemballasjefrie måltider
  • Reparert 5358 produkter av/med plast framfor å kjøpe et nytt