Namsos kommune

Fire nye smittetilfeller

Fire nye smittetilfeller

Namsos kommune har i dag fire nye bekreftede tilfeller av koronasmitte. De smittede er nærkontakt og husstandsmedlemmer til påviste tilfeller i det pågående smitteutbruddet i kommunen, og satt dermed i karantene da de ble testet. 

Saken er oppdatert klokken 18.45 med ny tittel og justerte antall i tekst grunnet nytt bekreftet smittetilfelle i samme husstand.

Smittesporing er avsluttet og alle nærkontakter satt allerede i karantene. Smitteutbruddet i Namsos kommune har nå 30 bekreftede tilfeller.  

Opplever fortsatt situasjonen som oversiktlig 

– Oppsummert har helga gått slik vi håpet, sier kommuneoverlege Anita Carlson. – Alle de 90 hurtigtestene til elever og ansatte som ble satt i karantene torsdag var negative. Dette understøtter Folkehelseinstituttets nyere forskning om at barn i barneskolealder sjelden viderefører koronaviruset på skolene, sier kommuneoverlegen. 

– Vi har fortsatt noen nye smittetilfeller knyttet til utbruddet, men dette er forventet, fortsetter Carlson.  – Mange har blitt testet, både ved hurtigtester og ordinære tester, i løpet av helga, og ventetiden til testing er nå kort.  

Les hele artikkelen "Barneskoleelever bringer i liten grad koronasmitte videre på skolen" 

Utholdenheten blir avgjørende 

Ordfører Arnhild Holstad deler samme oppfatning: – Det jobbes intenst med å hele tiden være i forkant og kunne forebygge ny smitte. Noen ganger kan jeg, som mange andre, ønske at vi kunne komme med en rask oppskrift på hvordan vi kan bekjempe dette viruset. I stedet håper jeg nå alle har god utholdenhet og særlig følger disse rådene som har blitt gitt hele tiden: Hold avstand og reduser antall nærkontakter! Så lenge vi alle følger smittevernrådene, vil vaksinen etter hvert gjøre det mulig å leve mer normalt igjen. 

Lokale anbefalinger og tiltak 

Husk våre lokale anbefalinger: 

  • Hold deg hjemme ved tegn til infeksjon 
  • Ha færre kontakter enn vanlig, så få som mulig disse første ukene. 
  • Vær sammen med andre kortere tid, og heller ute enn inne. 
  • Bruke munnbind når det ikke er mulig å holde avstand (gjelder ikke barn under 12 år) 
  • Test deg hvis du har symptomer 

Les alle våre lokale anbefalinger og tiltak her 

Har du spørsmål? 

Ta kontakt på koronatelefonen, telefonnummer 991 52 745 

Åpningstider, koronatelefon
Dager Tidspunkt
Ordinær åpningstid Mandag-fredag 08.00-11.30 og 12.00-15.00
Ordinær åpningstid Lørdag-søndag 09.00-11.30