Fire elever koronasmittet ved Bangsund skole - Namsos kommune

Fire elever koronasmittet ved Bangsund skole

Fire elever ved Bangsund skole har i dag testet positivt på korona. Det samme har to foresatte. I morgen testes alle elever og ansatte ved skolen.

De smittede elevene tilhører 5. og 1. klassetrinn. De smittede har testet positivt på to hurtigtester og vil bli testet på nytt i morgen med såkalt PCR-test. Foresatte er varslet av skolen gjennom skolens egne kanaler.

Hele skolen testes

Elevene har hatt samvær på tvers av klassetrinnene og derfor vil alle 175 elever og 40 ansatte bli testet i løpet av morgendagen. Testingen vil skje med hurtigtester og gjennomføres på samfunnshuset på Bangsund.

Morgendagens testing av en hel skole vil være en av de mest omfattende testingene som har blitt gjennomført i Namsos kommune under pandemien. Kommunen forventer at flere kan være smittet.

Kommunen har foreløpig ingen kunnskap om det dreier seg om den nye koronavarianten omikron eller den inntil nå dominerende deltavarianten.

Tilnærmet normal skoledag i morgen

– Undervisning, friminutter og SFO i morgen vil foregå oppdelt i kohorter etter samråd med kommuneoverlegen, sier Eva Melhus, rektor på Bangsund skole.

Skolen forteller at de samarbeider tett med oppvekstavdelingen, smittesporingsteam og kommuneoverlegen i denne situasjonen.

Rektor forteller videre at foresatte vil bli holdt oppdatert fra skolen gjennom morgendagen.

To personer til har testet positivt på korona i Namsos kommune i dag, men disse smittetilfellene er ikke knyttet til Bangsund skole.

Namsos kommunes koronainformasjon