Feil testsvar – positiv test var negativ

Etterkontroll og ny analyse av avgitt positiv koronatest ved Sykehuset Namsos viste seg å være negativ. Pasienten var ikke koronasmittet allikevel.

Pasienten er informert og ikke lenger isolert. Nærkontaktene er varslet om at de kan avslutte karantenen.

Sjelden testfeil

Sykehuset Namsos varslet sent mandag kveld Namsos kommune om at en person var bekreftet smittet med korona. Det var Sykehuset Namsos som hadde gjennomført testen.

Det ble dagen etter tatt en kontrollprøve av vedkommende, og Namsos kommune har i dag fått beskjed fra Sykehuset Namsos om at denne prøven er negativ. Det vil si at vedkommende allikevel ikke har testet positivt for korona og nå er ute av isolasjon.

På bakgrunn av dette er alle nærkontakter kontaktet og tatt ut av karantene.

I en pressemelding skriver Helse Nord-Trøndelag at i løpet av koronapandemien har Helse Nord-Trøndelag og St. Olavs hospital ett tilfelle hver der avlagt positivt prøvesvar i ettertid viste seg å være negativt.

Kommuneoverlegen skryter av berørte

Namsos kommune håndterte situasjonen i tråd med gjeldende retningslinjer for påvist korona (TISK). Det vil si at den antatt smittede ble isolert, smittesporing gjennomført og nærkontakter satt i karantene. I tillegg ble nærkontakter av nærkontakter satt i såkalt ventekarantene.

­– Selv om koronatesten til slutt viste seg å være negativ, er det betryggende å se at TISK-arbeidet fungerte. Jeg vil skryte av alle berørte for at de lojalt har fulgt kravene om isolasjon og karantene. Og vi er glade for at vi nå allikevel ikke har påvist smitte i Namsos kommune. Det er også veldig gledelig at de berørte nå kan gå påsken i møte uten å måtte sitte i karantene eller isolasjon, sier kommuneoverlege Anita Carlson.

Opprinnelig melding fra Namsos kommune om bekreftet smittet 22.03.21

Pressemelding om feil testsvar fra Helse Nord-Trøndelag 24.03.21