Familier testet negativt - Namsos kommune

Familier testet negativt

Familiemedlemmene til de to smittede barna i Skoglyvegen barnehage har testet negativt på første ordinære koronatest.

To barn i Skoglyvegen barnehage i Namsos testet i går 31. mai positivt på korona. Familiemedlemmene ble derfor satt i smittekarantene.

Familier i smittekarantene

Familiemedlemmene testes to ganger for å utelukke smitte og må fullføre karantenetiden.

Dette vil si at man testes både inn i karantenen, og for å gå ut av karantenen. Den første testen tas for rask smittesporing og karantenesetting av personer rundt en eventuelt smittet. Den andre prøven som tas etter sju døgn blir tatt for å sikre at man også oppdager smittede med få eller ingen symptomer.

Utvidet TISK (testing, isolering, smittesporing og karantene) brukes fordi all smitte nå behandles som et resultat av mutert og mer smittefarlig virus.

Elever ut av ventekarantene

De negative prøvesvarene gjør at berørte elever og ansatte ved Høknes barneskole i Namsos som i går ble satt i ventekarantene, nå kan gå ut av denne. Disse kan gå tilbake på skolen som vanlig fra og med i morgen.

To berørte fotballag, ett i Namsos og ett i Lierne, havnet også i ventekarantene. Spillerne blir varslet av smittesporingsteamet og kan også gå ut av ventekarantene.

Ventekarantene benyttes for å avgrense eventuell smitte. Som oftest er det husstandsmedlemmer til den smittede som blir satt i ventekarantene, men også større miljøer som for eksempel skoleklasser kan settes i slik karantene. Ventekarantene er også en del av det såkalte utvidete TISK- arbeidet.

Uoversiktlig smitte i Trøndelag

Kommuneoverlegen i Namsos kommune beskriver smittesituasjonen i Trøndelag som uoversiktlig og alvorlig.

– Jeg anbefaler alle å unngå unødvendige reiser til områder med høyt smittetrykk, sier kommuneoverlege Anita Carlson.

To barn smittet og mange i ventekarantene

Koronaoppdateringer fra Namsos kommune

Namsos kommunes koronainformasjon