Elektriske biler - Namsos kommune

Namsos kommune

Elektriske biler

Elektriske biler

Namsos kommune har kjøpt fire elektriske biler. Dette er kun starten på en overgang til elektrisk bilpark. 

- Vi ansatte ønsket oss elbiler. Privat kjører jeg også elbil, forteller Hildegunn Holien, fagsykepleier ved Namsos bo- og velferdssenter. Hun får støtte av Lillian Persson, helsefagarbeider på Bangsund bo- og velferdssenter, som synes bilene ser både trygge og komfortable ut.

Kommunalt ansatte foran fire nye elektriske biler. - Klikk for stort bildeNamsos kommune har kjøpt inn fire elektriske biler. Fra venstre: Lillian Persson, Hildegunn Holien, Ann Evy Stene og Dagfinn Wagnild. Ole Morten Melgård/Namsos kommune   

Miljøsatsing

Innkjøpet er en oppfølging av politiske vedtak om kommunal miljøsatsing. Tre av elbilene skal kjøre for hjemmesykepleien i Namsos og på Bangsund, mens den siste skal brukes av vannverket. Lillian Persson, Hildegunn Holien og Ann Evy Stene var de første fra helse og velferd som fikk anledning til å ta en titt på nybilene.

Grønn investeringsplan

Dagfinn Wagnild i avdeling kommunalteknikk er ansvarlig for innkjøp av kommunens biler. Han forteller at det er satt fokus på miljø i kommunens investeringsplan for bilkjøp. Denne typen elektriske biler er i følge Wagnild foreløpig rundt 100.000 kroner dyrere enn fossilbiler grunnet lite marked. Investeringen denne gang er på rundt 1, 2 millioner kroner.